Pelletkachel informatie

 

Zijn pelletkachels gebruiksvriendelijk?

Onze pelletkachels zijn voor iedereen gebruiksvriendelijk door de Nederlandstalige handleiding, de bediening die in het Nederlands is en de eenvoudige tekenweergave. Uw kunt de pelletkachel naar wens instellen en aan- of uitzetten wanneer u wilt. Bij het uitschakelen van de pelletkachel reinigt de ventilator de branderkorf (leeg blazen), waardoor de vlam gedoofd wordt, de branderkorf schoon is en klaar voor herstart. Verder kan men naar wens de dag & tijdprogramma's gebruiken voor automatische in- of uitschakeling. De gewenste kamertemperatuur is door u eenvoudig in te stellen. De pelletkachel zal bij de gewenste temperatuur zichzelf uitschakelen (Eco-stand).

Neutrale CO2

Het gebruik van houtpellets heeft tot doel de uitstoot van broeikasaffecten te beperken en zo onze ozonlaag te sparen. Onze pelletkachels helpen hierbij en spelen een belangrijke rol voor uw toekomst en die van onze kinderen.

Energiebesparing

Door gasonafhankelijker te worden kan u uw woning tot wel 40% goedkoper verwarmen. De gasprijzen stijgen steeds maar door, maar de pellet prijzen blijven momenteel gelijk, zo rond de 0,30 euro cent per kilo (incl. btw en transportkosten).

Biobrandstof van de toekomst

Houtpellets (pelletkorrels) worden gemaakt uit puur zaagsel zonder toevoeging van andere producten. Het neutrale zaagsel komt van onze zaagindustrieën en houtafvalverwerkingsbedrijven. Momenteel worden er zelfs snelgroeiende boomrassen gekweekt puur voor de productie van deze houtpellets. Deze boomrassen zijn al na 6 jaar volgroeid.

Gebruiksvriendelijk pelletzakken

Houtpellets worden meestal geleverd in zakken van 10 á 15 kilo. Hierdoor zijn deze gemakkelijk op te bergen en praktisch in gebruik voor het bijvullen van de pelletkachels. De pellets dienen altijd droog te worden opgeslagen en dat kan zowel buiten als binnen. Raadzaam is om altijd een aantal zakken binnen te leggen, zodat u altijd vochtvrije pellets heeft die op kamertemperatuur zijn.

Minder werk

Het voordeel van pellets ten opzichte van kachelhout is dat u geen kachelhout te kloven of op te halen. Daarnaast heeft u ook geen last van roetoverlast tijdens het bijvullen en/of openen van kacheldeur.

Aangename warmte

Een pelletkachel geeft sfeervolle en aangename warmte af met een zeer hoog rendement. Er komen geen rookgassen vrij tijdens het bijvullen, dit in tegenstelling tot de klassieke hout- en haardkachels. Er zit ook een beveiliging op tegen oververhitting wat de kans op koolstofmonoxidevergiftiging (CO-vergiftiging) uitsluit. Tevens worden de rookgassen via een rookgasventilatie-systeem afgevoerd met een schone uitstoot en is de kachel dus CO2 neutraal.

Efficiënte ontbranding

Naast de traditionele verbranding van de pellets, worden de uitlaatgassen op hun beurt ook weer verbrand. Dit noemt men naverbranding. Door deze dubbele verbranding wordt het rendement verhoogd en de uitstoot van schadelijke gassen tot een minimum gebracht.

Perfecte techniek

Door het moderne besturingssysteem, wordt een perfect ecologische verbranding gecreëerd. Het gepatenteerde "EDS SYSTEM" zorgt voor de juiste hoeveelheid zuurstof die uw kachel nodig heeft en zorgt ervoor dat de pelletkachel zich aanpast op het aantal gebruikte houtpellets. Daarnaast registreert het EDS systeem ook of er veel, weinig of geen trek in de schoorsteen is, waarna de kachel zich hierop aanpast.

Ons werkgebied:

Verkoop & installatie word uitgevoerd in en rondom de woonplaatsen; Nijmegen, Arnhem, Den Bosch, Eindhoven, Venlo en zijn buitengebieden. Kortom ook wel genoemd Gelderland, Limburg en Brabant.