Onderhoud van de pelletkachel

Het aanvoeren van pellets gebeurt zeer eenvoudig. De achterkant van de kachel is voorzien van een reservoir (15 tot 50 liter), waarin men de pelletkorrels deponeert. Dit kan zeer eenvoudig doordat de meeste pellets in zakjes van 15 kg zitten. De toevoer van deze houtpellets naar de verbrandingskamer gebeurt volautomatisch m.b.v. een vijzelschroef.

Gemiddeld is de voorraadtank goed voor circa. 2 à 3 dagen verwarmen. Dit is natuurlijk afhankelijk van het kachelmodel, de tijd van het jaar en hoe goed uw woning geïsoleerd is. De hoeveelheid aan assen die ontstaat door de verbranding is zeer minimaal (1% restafval), waardoor de aslade maximaal 1 maal per week geleegd dient te worden. Dat kan natuurlijk ook m.b.v. een as stofzuiger.

Wij raden u aan om kwalitatieve en goede EN-A1Plus of DIN-Plus pellets te gebruiken om het onderhoud van de pelletkachel te beperken. Bij incorrect gebruik van de pelletkachel, met slechte pellets, kan het onderhoud en de eventuele bijkomende storingen en kosten wel toenemen.

Onderhoud pelletkachel

  • De aslade elke week legen.
  • Het glas regelmatig schoonmaken. (Beperkt door het AIR-WASH system).
  • Het brander bakje dagelijks controleren en zo nodig schoonmaken.
  • Gemiddeld na 2200 branduren (ca. 200 zakken a 15kg.) het binnenwerk laten inspecteren en schoonmaken door uw installateur. 

Glasventilatiesysteem

De kacheldeur met glasruit is uitgerust met een ventilatiesysteem dat ervoor zorgt dat de rookgassen geen contact maken met de ruit. Hierdoor hoeft men niet vaak de glasdeur schoon te maken.