Houtpellets

Met de juiste houtpellets bespaart u niet alleen kosten, maar verlengd u ook de levensduur van uw kachel! Het is u zeker niet ontgaan maar vandaag de dag zijn er meerdere soorten pellets verkrijgbaar van diverse leveranciers. Onze ervaring leert ons, dat uw kachel niet op alle soorten pellets even goed reageert, al kan dat wel zo lijken. Maar waar moet u nu opletten bij het gebruik van houtpellets.

Lichte versus donkere pellets:
De meeste donkere houtpellets bevatten meer hardhout wat op den duur de kachel kan beschadigen. De rookgassen worden te heet, waardoor de rookgasventilator geluidsoverlast kan veroorzaken of zelfs stuk kan gaan. Ook kan het zijn dat de ruit van de kacheldeur moeilijker schoon te maken is. Dit kan zelf in het glas trekken. De warmte wisselaar bovenin (ronde buizen) kan zelfs op den duur ook krom trekken. Kortom allemaal vervelende dingen die kunnen ontstaan bij het gebruik van verkeerde houtpellets. In de handleiding schrijven wij u dan ook voor om geen donkere pellets, maar lichte pellets te gebruiken.

Goedkoop is duurkoop:
Met het gebruik van de juiste houtpellets zorgt u ervoor dat u minimaal 15 jaar lang plezier blijft houden van uw pelletkachel. Bij het gebruik van goedkope en donkere houtpellets krijgt u meer as-afval en/of is het as gehalte plakkerig, grof en/of kan er slakvorming ontstaan, donkerbruin/rode pellets zorgt ervoor dat de pelletkachel te heet stookt en draaiende delen minder lang mee gaan.

Wij weten uit ervaring dat er door het gebruik van verkeerde houtpellets storingen ontstaan of zelfs onderdelen stuk gaan. Ook pelletkachels die minder branduren maken, zullen eerder verstopt gaan zitten door het as en treden hierdoor treden er eerder storingen op. Dit alles zorgt ervoor dat u nog sneller de kachel dient te onderhouden.

Houtpellets van Eco-Pelletkachels worden gecontroleerd: 
Door het gebruik van de juiste houtpellets zal uw pelletkachel zonder enige problemen goed branden en langer mee gaan. Wij, Eco-Pelletkachels & Nordic Fire, controleren onze houtpellets op verschillende aspecten. Doordat u de juiste pellets bij ons te bestelt, garanderen wij u goede kwaliteit pellets.

Wij adviseren u daarom onze houtpellets, lichte pellets of te wel naaldboomhout pellets EN-A1Plus keurmerk. Wij hebben geconstateerd tijdens groot onderhoud dat de pelletkachels, door het gebruik van lichte pellets, het er inwendig beter uitziet en zo de kachel langer mee gaat. Zo zijn er ook veel minder asresten en/of aankoek binnenin de kachel en zelfs de rookgasventilator blijf dan beter schoon!

Wij hopen dat u met deze informatie de juiste keuze maakt in het gebruik van houtpellets.