Schoorsteen of rookgasafvoer?

 

Uw mag aannemen dat een goed en veilig rookkanaal in combinatie met de juiste brandstof zal zorgen voor een optimaal rendement van uw kachel. Ook zal het de levensduur van uw kachel verhogen.

Een Pelletkachel is gemakkelijk en efficiënt aan te sluiten. De rookgasafvoer 80mm (zwart) van een pelletkachel is eenvoudig aan te sluiten op uw bestaande rookkanaal/schoorsteen.
Hiervoor is wel een renovatie set nodig deze die door het bestaand rookkanaal ingetrokken word. De renovatie set bestaat o.a. uit dubbelwandig flex 100mm met verloop naar vaste aansluiting op de pelletkachel.

Een andere makkelijke oplossing is om een rookgas/dakdoorvoer te maken via uw aanbouw of garage. Hiervoor gebruiken wij dubbelwandig & geïsoleerd RVS rookgasafvoeren. Het is verplicht (brandweer & verzekeringsplichtig) om dubbelwandig rookgasafvoer door een muur, dak of verdiepingsvloer in te brengen. Zonder grote overlast en/of breekwerken installeren wij uw rookkanaal inpandig van enkelwandig vanaf de kachel naar dubbelwandig de verdiepingsvloer in via 1e verdieping richting de zolder en door het dak heen. Elke situatie is bij iedereen weer anders, kom daarom gerust eens langs voor een gesprek en neem informatie met foto's mee.  

Voor de pelletkachel-CV word de pelletkachel aangesloten op een bestaande rookkanaal/schoorsteen. Wanneer deze niet aanwezig is maken wij uw schoorsteen (RVS 130mm IW) inpandig door de verdiepingsvloer en door het dak heen. Een pelletkachel-CV gaat altijd over van een rookgasafvoer 80mm naar minimaal 100mm en dubbelwandig RVS kanaal. Deze diameter is nodig voor een goede trek, verbranding en voor een perfect onderhoud.  

U bent van harte welkom in onze showroom, waar wij u tijdens uw bezoek dit alles kunnen laten zien en uitleggen. Neem contact met ons op voor een showroombezoek via 024-6630727.