Schoorsteen en rookkanalen

 

Uw mag aannemen dat een goed en veilig rookkanaal in combinatie met de juiste brandstof zal zorgen voor een optimaal rendement van uw kachel. Ook zal het de levensduur van uw pelletkachel verhogen. Bij vaste brandstoffen (pellet/hout) hoort een deugdelijk rookkanaal.

Een Pelletkachel of pelletkachel-cv is gemakkelijk en efficiënt aan te sluiten op een rookkanaal. De rookgasafvoer 80mm (zwart) van een pelletkachel is eenvoudig aan te sluiten op een bestaande rookkanaal/schoorsteen. Hiervoor is wel een renovatieset nodig deze die door het bestaand rookkanaal ingetrokken word. Een "Poujoulat" renovatieset bestaat o.a. uit dubbelwandig RVS flex 100mm met verloop naar vaste aansluiting op de pelletkachel.

Een andere oplossing kan zijn om een rookgas/dakdoorvoer te maken via uw aanbouw of garage, de pijp/uitmonding van rookgassen dienen boven het dak uit te komen. Hiervoor gebruiken wij dubbelwandig geïsoleerd RVS rookkanalen van "Poujoulat". Het is verplicht (Bouwbesluit, NEN normen, brandweer & verzekeringsplichtig) om dubbelwandig rookgasafvoer door een muur, dak of verdiepingsvloer te laten installeren. Zonder grote overlast en/of breekwerken installeren wij uw rookkanaal inpandig van enkelwandig vanaf de kachel naar dubbelwandig vanaf plafond of muur naar de verdiepingsvloer en via de verdieping(en) of zolder door het dak heen naar buiten boven het dak uit. Hierna is het belangrijk dat deze een ombouw krijgt van een genoemde koofwerk welke bestaat uit o.a. promatec beplating en metalen profielen (metall-stud). Elke situatie is bij iedereen weer anders, kom daarom eens langs voor een gesprek en neem informatie met foto's mee.  U bent van harte welkom in onze showroom, waar wij u tijdens uw bezoek dit alles kunnen laten zien en uitleggen. 
logo poujoulatRookkanalen